Wensen vervullen

vrouw die tegen een paardenbloem blaast om een wens te doen. In mijn blog lees je over de wensvervulling van ernstige zieke kinderen

Iedereen heeft wensen, want de mens is niet gauw tevreden. Ons hele leven blijven we verlangen naar meer, beter of iets nieuws. Soms zijn de wensen groot en onbereikbaar, soms bescheiden en met een beetje inspanning te vervullen. Hoe ouder we worden des te groter zijn onze wensen, totdat we oud genoeg zijn om niets meer te wensen te hebben. De eerste veertig jaar van mijn leven heb ik weinig te wensen gehad, want ik was een bevoorrecht mens. Op elk vlak was ik volmaakt gelukkig. Mijn enige wens was dat alles mocht blijven zoals het was. Helaas ging die wens niet in vervulling, mijn vijfjarige dochtertje kreeg leukemie en moest vechten voor haar leven.

Dringende wens

Moeder en dochter poseren voor de Grand Canyon.Opeens had ik een dringende, alles overheersende wens: dat mijn dochter zou genezen van deze nietsontziende, levensbedreigende ziekte. Ik ben nog elke dag dankbaar dat deze wens is uitgekomen. We zijn nu tien jaar verder en mijn dochter is een blakende, jonge vrouw met allerlei puberale gedragingen die bij haar leeftijd horen. Lief maar ook tegendraads, verstandig maar soms ook onredelijk. Ze kan zich niet veel herinneren van haar ziekte of heeft het misschien verdrongen. Ze praat er liever niet over, want voor haar is het een afgesloten hoofdstuk in haar leven. Ikzelf denk er ook niet meer zo vaak aan als voorheen, maar elke dag ben ik me ervan bewust hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen. Dat besef wordt alleen maar groter wanneer ik een verhaal hoor of lees over ouders van ernstig zieke kinderen. Dan ben ik zo opgelucht dat we die ellendige periode achter de rug hebben.

Dankbaar

Het is niet alleen de angst om je kind te verliezen die je in de greep houdt, maar ook de onmacht om je kind te beschermen tegen al het leed dat haar wordt aangedaan. Daarom was ik zo dankbaar dat de Cliniclowns er waren om mijn dochter in het ziekenhuis weer aan het lachen te krijgen na een chemokuur of ruggenprik. En dat Stichting Opkikker ons uitnodigde voor een speciale verwendag, waardoor we er weer een tijdje tegen aan konden. En dan natuurlijk, Stichting Make-A-Wish die de hartenwens van mijn dochter in vervulling liet gaan. Ik herinner me nog goed dat de ‘wenshalers’ op bezoek kwamen om haar te vragen wat haar grootste wens was. Het liefst wilde ze snel beter worden, maar zo klein als ze was, wist ze dat ze dat niet kon vragen. Een eigen paard was ook een beetje lastig uitvoerbaar, dus na lang nadenken vroeg ze of ze Winky, haar filmheldin uit ‘Het paard van Sinterklaas’, mocht ontmoeten.

City Wish Walk

Het werd een gedenkwaardige en emotionele dag in de herfst van 2009. Na een tour in een glamour limo, een onstuimige vaartocht in een speedboat, een speurtocht in een huifkar en een ritje op de rug van een paard stond zij oog in oog met het meisje uit de film. En het bleef niet bij een oppervlakkige ontmoeting, de hele middag en avond brachten ze samen keuvelend en spelend door. Mijn dochter hing aan haar lippen en vergat even dat ze ziek was en pijn had. Deze dag en de dag waarop we hoorden dat onze dochter genezen was, zijn de mooiste van mijn leven. Na tien jaar is het hoog tijd om iets terug te doen voor Make-A-Wish. Op 25 november doe ik mee met de City Wish Walk door Amsterdam. Geen hardlopen (want daar ben ik niet voor gemaakt) maar 12 kilometer wandelen door de stad om geld op te halen voor deze fantastische stichting. Want ik gun alle kinderen met een ernstige ziekte -en de ouders die net zo hard meelijden- dat hun wens in vervulling kan gaan. 

Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt – Make-A-Wish

Als je ook gelooft in de kracht van wensvervullingen, steun mij dan met een kleine bijdrage of je kan jezelf natuurlijk ook opgeven als deelnemer voor de City Wish Walk.    

   

2 gedachten over “Wensen vervullen

 • 24 september 2018 om 12:53
  Permalink

  Jammer, maar onze knieën verdragen zo een aanslag niet meer om mee te lopen, maar de portemonnaie bleek gelukkig niets aan conditie verloren te hebben om je te sponsoren. Mooi initiatief Jo. Als Coos ook meedoet verdubbelen we het. GandE

  Beantwoorden
 • 24 september 2018 om 14:51
  Permalink

  Ik ben heel blij dat jullie mij sponsoren tijdens de City Wish Walk. Dankzij jullie royale bijdrage zien straks meer ernstig zieke kinderen hun wens in vervulling gaan. En hiermee geven we ze de kracht om door te gaan tijdens de zware behandelperiode. Heel veel dank!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)