Reizen

It’s better to see something once than to hear about it a thousand times

Een van mijn grootste hobby’s en tegelijkertijd verslavingen, is reizen. Op deze pagina vind je tips over bijzondere bestemmingen. Plekken waar ik zelf geweest ben en die mij hebben betoverd door hun schoonheid. In Europa en verder weg.

Procida

Het kleinste eiland in de baai van Napels. Nog niet verpest door het massatoerisme, is het de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van het prachtige landschap. Niet voor niets werd dit eiland uitgekozen als filmlocatie voor Il Postino en The talented mister Ripley.

 

Waar eten?

Lunchen moet je natuurlijk in Locanda del Postino, de beroemde plek uit de gelijknamige film. Buiten op het terras geniet je van bord verse vis en een schilderachtig uitzicht op de haven van Corricella. Via Marina di Corricella 43

Waar slapen?

La Vigna is een sfeervol boutique hotel met een eigen wijngaard. Gevestigd in een voormalige uitkijktoren heeft het een panoramisch uitzicht over het eiland en de zee. Relaxen kan in de mooie tuin tussen de wijnranken of in de wellness. Het hotel ligt op loopafstand van de haven en het historische centrum.

Hoe kom je er?

Met Transavia vlieg je al vanaf 100 euro naar Napels. Neem op het vliegveld de Alibus naar de haven Molo Beverello. De veerboten van Caremar en SNAV varen dagelijks in circa 35 minuten naar het eiland. Vanaf daar kan je ook doorvaren naar het eiland Ischia. Tip: combineer je bezoek aan Procida met een strandvakantie in Sperlonga.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)