Over mij

It ain’t over till it’s over

 

Welkom op mijn blog. Ik ben Jolanda Smit, freelance marketing-/communicatieadviseur en woon samen met man, dochter, hond en kat in Haarlem. In mijn vrije tijd schrijf ik graag columns, korte verhalen en romans. Enige tijd geleden ben ik een midlifer geworden zonder dat ik het door had. In mijn hoofd ben ik namelijk nog steeds 29, in de spiegel zie ik er helaas ‘iets’ ouder uit. Gelukkig is leeftijd een relatief begrip; 50 is tegenwoordig het nieuwe 40, roepen alle trendwatchers (vooral diegenen die zelf de 40 gepasseerd zijn). Dankzij de medische vooruitgang en een gezondere levenswijze worden we steeds ouder en blijven langer vitaal. Dus met een beetje geluk is 50 straks het nieuwe 30. Toch heerst alom een negatief sentiment over het bereiken van de middelbare leeftijd, alsof het vanaf dat moment alleen maar bergafwaarts gaat. Ik hou niet van dat doemdenken, sterker nog, ik denk dat de midlife fase juist heel veel voordelen biedt.

Mijn motto is dus: Fuck the midlife crisis, we beginnen nu pas aan de betere helft van ons leven! Tenminste, als je er een beetje je best voor doet. Op Midlife Joy lees je dus geen verhalen over de overgang, de penopauze en andere ongemakken van het ouder worden, maar de keerzijde ervan. Alles wat nu kan en mag, omdat je meer vrije tijd, geld of balans in je leven hebt. Ik hoop dat mijn blog je zal inspireren om bewust te genieten van elke dag. Want de tweede helft gaat meestal een stuk sneller voorbij dan de eerste.

 

Publicaties

cover van boek Ze zal weer vliegen.In 2014 werd ik door de vakjury gekozen als één van de tien winnaars in de schrijfwedstrijd Jouw Verhaal. Mijn verhaal Lefmeid werd gepubliceerd in de verhalenbundel Lef (april 2014, Wind Publishing). Verder schreef ik diverse korte verhalen zoals De Kinderwagen en Geschikt, beide gepubliceerd op Sweek. In mei 2015 verscheen mijn debuutroman Ze zal weer vliegen, gebaseerd op autobiografische gebeurtenissen.

Een heel krachtig boek, ontroerend en het kroop onder mijn huid *****  – Leesdame.nl

Een heel mooi en integer geschreven debuut. Na het dankwoord besef je dat dit boek een zware klus is geweest en de meeste dingen echt voorgekomen zijn in het leven van deze schrijfster. Ik geef het daarom 4 dikke sterren ****  – Marjolein van der Molen, Perfecte Buren

Een lezenswaardig boek. Ik weet in ieder geval weer: ik ben een gelukkig mens en laat ik daar ook naar leven! – Carlien van der Vlugt, Bol.com

Het boek is te bestellen in de boekhandel of online. Momenteel werk ik aan een tweede roman.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)