Last minute kerst tips

kerstballen in de branding. Lees mijn blog over leuke tips voor de kerstdagen

 

Al een maand lang worden we gebrainwasht met kerstprikkels. Kerstliedjes op Sky Radio, kerstversiering in de winkels, kerstmarkten in elke stad of dorp, paginagrote advertenties van supermarkten met hun kerstassortiment en ga zo maar door. Nog voordat Kerst begonnen is, ben je er eigenlijk al klaar mee. Natuurlijk is het gezellig om met je familie of vrienden Kerst te vieren, maar waarom twee of soms zelfs drie dagen achter elkaar? Dat hoeft dus niet als je dat niet wilt. Nodig op één dag iedereen uit voor een kerstdiner of -lunch en doe de andere dagen waar je zin in hebt. Klinkt je dit als muziek in de oren, dan heb ik nog een paar leuke last minute ideeën voor je.

The way you spend Christmas is far more important than how much – Henry David Thoreau

Cocoonen in het donker

Genoeg gepraat en gegeten? Ga dan lekker een middag naar de bioscoop en geniet van de klassieker Les uns et les autres (1981). Deze drie uur durende film vertelt de levensloop van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De aparte verhaallijnen komen uiteindelijk samen begin jaren tachtig tijdens een benefietgala in Parijs. De film eindigt met een opzwepende balletdans op de beroemde Bolero van Ravel. Prachtig!

Waar: EYE Amsterdam

Wanneer: 1e en 2e Kerstdag om 13:30 uur of 27 december om 15:45 uur

Kosten: €12,50

 

Uitwaaien en brunchen op het strand

Er is geen betere manier om alle kerst stress van je af te laten glijden dan een wandeling maken langs het strand. Frisse lucht, lichaamsbeweging en als beloning een kerstbrunch met uitzicht op zee. Dat is puur genieten.

Waar: San Blas, Bloemendaal aan Zee

Wanneer: 1e en 2e Kerstdag om 11:00 uur of 14:00 uur

Kosten: €32,50 per volwassene/€15,- per kind voor een 3-gangen kerstbrunch

 

Vluchten naar de zon

Wil je Kerst of Oud en Nieuw helemaal ontwijken, pak dan het eerste beste vliegtuig naar een zonnig oord. Vorig jaar ben ik met het gezin naar Tenerife gegaan en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Elke dag in je bikini op het strand luieren in de wetenschap dat het in Nederland regent, hagelt of sneeuwt, geloof me er is niets mooiers. Twijfel dus niet langer en pak die last minute naar de zon: vanaf 650 euro p.p. boek je een complete reis naar de Canarische Eilanden. Er zijn nog plekken vrij voor vertrek op 26 december via Prijsvrij.

Zelf zoek ik het dit jaar wat verder weg. Op Tweede Kerstdag vlieg ik naar Bali, maar eerst nog genieten van een kerstbrunch met mijn oma en een groot familiediner bij mijn nicht. Merry X-mas everyone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)